Välkommen till Antikmässans
Contemporary 26–29 januari

För första gången har mässan samlat Contemporary utställarna runt samma torg för att presentera det bästa Sverige har att erbjuda vad gäller 1900-tals design.

MODERNA MÖBELKLASSIKER

Moderna Möbelklassiker från Malmö reser till Stockholm och Antikmässan i Älvsjö 26-29/1 2001. I monter A24:20 på avdelningen Contemporary visas en mycket fin blandning av de världsberömda danska möbel-arkitekternas alster. Bland höjdpunkterna märks bland annat en ovanlig karmstol av Arne Jacobsen, ritad till rådhuset i Århus.

Karmstol

Moderna Möbelklassiker är landets ledande butik för designade 1900-talsmöbler, med ett brett sortiment, präglat av genomgående hög och jämn kvalitet. I vår monter visas för första gången ett antal noggrant utvalda möbler som varken visats eller varit till försäljning i butiken i Malmö eller visats på on-line sortimentet på hemsidan www.modernamobelklassiker.com


Välkomna till en förhandstitt!

Här ett axplock av de möbler som finns med:

Finn Juhl: - skrivbord med arbetsstol i jakaranda, ritade till Danmarks ambassad i Japan.

Arne Jacobsen: Karmstol i teak och naturskinn, ritad till Århus Rådhus på 1940-talet — ovanligt. Ågget och Svanen fåtöljer, Sjuanstolar "auditoriestolar" på fot .

Hans Wegner: The Chair i Ek och naturskinn, på 1950-talet vald till världens vackraste stol. Den kraftfulla "Bamse —fåtölj med fotpall och liggstolen "Hamockchair" i ask och flagglina.

Barnmöbler:" Peters stol och bord". Ritade på 40-talet till kollegan Børge Mogensens son.

Børge Mogensen: Fåtöljer " den spanske stol " med tillhörande bord.

Kaare Klint: den danska möbelkonstens fader: Safaristolar i mörk ask och naturskinn.

Preben Fabricius & Jørgen Kastholm: exklusiva och ovanliga fåtöljer i naturskinn och stål.

Välkommen till vår monter!

Dorthe & Pelle Ekellin

 

 

Home
Citadellsvägen 23 Box 105 201 21 Malmö Tel. 0705-13 13 25
E-mail: info@modernamobelklassiker.com