PRESSMEDDELANDE den 26 mars 2007
Bsweden Belysningsbolaget köper Lucia

Det blev idag klart att Bsweden Belysningsbolaget köper ljuskollektionen Lucia från
Kinnarps AB. Lucia var tidigare en del av Aspeqt. All tillverkning av belysning från
Lucia, armaturer designade av Sandin.Bülow, Front och Duoform, kommer i fortsättningen ske i Bsweden Belysningsbolagets regi i småländska Herråkra.

- Luciakollektionen kompletterar vår nuvarande kollektion perfekt, säger Gunnel
Svensson, VD Bsweden Belysningsbolaget. Hon fortsätter: Det är starka produkter och starka formgivare bakom Lucia. Man är duktig på lågenergi och mer tekniskt inriktad belysning. Lågenergi blir allt mer viktigt och den kompetens som finns inom Lucia stärker och kompletterar vår befintliga organisation.

- Efter Kinnarps beslut att avveckla sitt engagemang i belysningsbranschen har min ambition varit att hitta en lösning där Lucias armaturer kan finnas kvar på marknaden. I det sammanhanget är Bsweden rätt partner. VD Gunnel Svensson har ett mycket stort kunnande och hanterar designproblematiken på ett konsekvent sätt. Kort sagt; hon är en skicklig design manager. Jag önskar Bsweden lycka till med sin nya statsning, säger Lars Bülow, tf VD Aspeqt AB och tillsammans med designprofessorn Kersti Sandin grundare till Lucia.

I och med köpet stärker Bsweden Belysningsbolaget sin position som belysningsleverantör på den offentliga marknaden och utökar sin sälj- och produktutvecklingsorganisation. Båda kollektionerna samlas under namnet Bsweden.

Bsweden Belysningsbolaget AB tillverkar lampor i modern nordisk design. Våra designers kommer från Sverige,
Danmark och Island. Lamporna är fria från överflödiga detaljer, gjorda för att vara vackra i sig själva. Bland våra
referenser finns Great Eastern Hotel och Harrods i London, The National Museum of Ireland i Dublin, SAS Radison i
Köpenhamn och svenska regeringsbyggnaden i Stockholm.