Personakt Sven Lundh

I boken om Källemos skapare, den småländske möbelentreprenören Sven Lundh, möter vi producenten och kreatören Lundh -- en man som med oförskämd lätthet rör sig över flera fält utan att ta hänsyn till traditionella skiljelinjer mellan konst, hantverk och design.

Sven Lundhs egensinne, hans ifrågasättande av traditionen och starka kvalitetskänsla har kommit att prägla Källemos nyskapande möbelkollektioner under de senaste decennierna, med Jonas Bohlins, John Kandell och Mats Theselius som några av de klarast lysande stjärnorna. Vad vore svensk möbelkonst utan stolen Concrete, hyllan Pilaster och skåpet National Geographic-skåpet?
Sven Lundhs konstnärliga vision har även kommit att ge upphov till Vandalorum, ett storslaget och djärvt museiprojekt i den småländska myllan -- ännu orealiserat men med många stora och oanade möjligheter.
I texter av bland andra Gunnar Lindqvist, Sune Nordgren och Rebecka Tarschys belyses Sven Lundhs mångfacetterade verksamhet och intensiva engagemang i en rad frågor som rör det konstnärliga skapandet och dess villkor.


ISBN 978-91-7843-215-8Bokförlaget Arena | Fersens väg 9, 211 42 Malmö
E-post info@arenabok.se | Telefon 040 - 10 92 55 | Fax 040 - 10 92 51

Formgivare: Mats Fredrikson
Redaktör: Rebecka Millhagen
Fotograf: Jonas Sällberg
Förlag: Bokförlaget Arena AB
Bandtyp: Inbunden, Språk: Svenska 
Utgiven: 200710, Antal sidor: 191
Vikt i gram: 830. 168 x 245 mm