Sia Johnson
Inredningsarkitekt SIR
 

 
Hus 2
Fyra pensionärer (två äkta par boende i kollektiv).
Sten & Karin och Anders & Margareta är vänner sedan lång tid och är alla i 70-årsåldern. Barnen är bosatta långt bort och har inte tid att komma på besök så ofta. Genom att gemensamt hyra ett hus, minskar de sina boendekostnader, samtidigt som de känner stor trygghet i varandras sällskap. Med hyresrätt utnyttjar de fördelarna med att bo i villa, men slipper allt besvär med förvaltning.
Deras intressen är många och de går gärna på teater eller konstutställningar - kvinnorna oftare än deras äkta hälfter! De tycker om god mat och ett glas vin och samlar gärna sina vänner till en informell fest kring det stora köksbordet. De läser mycket, spelar spel eller tittar på TV.
Husets planläsning har inte kunnat påverkas. Däremot dess ytskikt. Medvetet har man valt en återhållen färgskala för golv och väggar. Detta gäller även möblerna. Färgerna får istället finnas i kuddar och prydnadsföremål.
All fast inredning såsom trappa, köksskåp, handtag, hängare mm är i vanligt, svenskt standardutförande.
Möblerna är funktionella och av hög kvalitet, men inte så många. Detta för att de små rummen inte ska kännas övermöblerade - men också för att det ska vara lättstädat.
  Man har valt att låta en belysningsleverantör installera alla armaturer i en tidlös design.

De flesta av produkterna är designade av inredningsarkitekter SIR och producerade av SIR-skapsföretag.