Nya tidlösa nyheter från Berga Form
Att god form är tidlös har varit Berga Forms affärsidé i över 25 år. Nozib, ritad av Nils Ole Zib, firar 25 års jubileum. Viken, en av världens mest kopierade stolar, ritades av Gunilla Norin ännu tidigare, och finns fortfarande i Berga Forms sortiment.

Berga Forms nya möbelserie, Scala, har redan väckt stort intresse under förhandsvisningarna. Här, menar Andreas Prabe, har vi en blivande volymprodukt som kombinerar utmärkt form och komfort med hög kvalitet och god funktion.


   

Inför årets uppvisning på Stockholm Furniture Fair 2010 har Berga Form satsat på design från några av våra hetaste formgivare. Bland annat presenterar företaget en ny möbelgrupp i teak, en i vitlack samt en solstol som alla är resultatet av ett intimt samarbete mellan formgivarna Marit Stigsdotter och Staffan Lind. Marit Stigsdotter, från början möbelsnickare, är sedan länge verksam som möbeldesigner för bl. a. Stolab och Skandiform. Hon undervisar dessutom i formgivning och möbelkonstruktion samt är medförfattare till boken "Vespan, Myran, Chanel No. 5... Historien om 30 designklassiker". Staffan Lind arbetar med inredningsdesign och formger möbler för bland annat Stolab i samarbete med just Marit Stigsdotter.En tredje spännande bekantskap är Jonas Wagell. Ur hans produktion har Berga Form valt ut en fåtölj med cocktailbord. Som formgivare kan Jonas Wagell visa upp en imponerande meritlista. Bara under året 2008 hann han nomineras till en av "the world's 50 hottest young architects" i   Wallpaper Magazine. Han vann dessutom Svenska Handelskammarens "Innovation Award 2008" och första pris i "100% Futures Competition" i London. Johan är dessutom en av idégivarna bakom designkonceptet "Happy Industri" och har utnämnts till "Best of Stockholm Design Week 2009" av Wallpaper, som uppenbarligen tagit denne begåvade formgivare till sitt hjärta.

Det ljusnar för utsökt form och kvalitet, förutspår Andreas Prabe.
Låt oss hoppas att han har rätt!Berga Form AB
Härningevägen 99, SE-262 95 Ängelholm
Tel: 042 533 20, Fax: 042 530 07
Email info@berga-form.se