Atelje Lyktan

Stockholm Furniture Fair
Världen snabbaste lampa!När sportbilstillverkaren Koenigsegg och belysningsföretaget Ateljé Lyktan gör gemensam sak på belysningsfronten, talar vi eventuellt om världens snabbaste lampa.

k1
Bakom den exklusiva armaturen som lanseras lagom till Ateljé Lyktans 75 års jubileum hösten 2009, står designern Henrik Schulz och Christian von Koenigsegg. Pendelarmaturen, formgjuten i samma kolfibermaterial som sportbilen, är bestyckad med den senaste generationen lysdioder. Armaturens yttre delar utgörs av en ljuskrans RGB LED med förprogrammerad variabel färgfrekvens som styrs via tryckknapp eller fjärrstyrning. Armaturen samproduceras av Ateljé Lyktan tillsammans med Koenigsegg och ges ut i 75 exemplar limited edition.

Ateljé Lyktan är ett traditionsrikt belysningsföretag, som utvecklar, tillverkar och marknadsför belysningsarmaturer för både ute− och inomhusbruk, med svensk design för offentlig miljö och kvalitetsmedvetna konsumenter. Ateljé Lyktan grundades 1934 och har sitt säte i skånska Åhus. Omsättningen är ca 150 MSEK och antalet anställda uppgår till ca 100. Sedan 1974 är Ateljé Lyktan en del av Fagerhults−koncernen vars omsättning är ca 2400 MSEK. Koncernen är noterad på OMX Nordiska Börs i Stockholm, Mid Cap.

Atelje Lyktan
Ateljé Lyktan. SE-296 81 Åhus, Sweden
Tel (0)44 28 98 00. Fax (0)44-28 98 38
Besöksadress: Fyrvaktaregatan 7, 296 35 Åhus
info@atelje-lyktan.se