Atelje Lyktan

Sedan 1934 har Ateljé Lyktan producerat belysning med fokus på offentlig miljö och kräsna konsumenter. Nu är tiden mogen för en breddning av sortimentet pendlade armaturer.

Fogg är en karaktäristisk T5-armatur formgiven av Stefan Borselius. Materialvalet är natur- eller svartanodiserad aluminium. Fogg genomsyras av ett helt nytt tänk inom kontors- och arbetsplatsbelysning; det här är definitivt ingen traditionell lysrörsarmatur. Fogg är form och funktion i djärv symbios, hypermodern design med retroinslag. De längsgående lamellerna integrerar funktion och form till fullo och skapar en mycket väl avbländad pendelarmatur samtidigt som de ger Fogg dess unika uttryck. Armaturen är bestyckad med multidon för individuell ljussättning och separat upp- och nerljus. Fogg produceras i den svenska fabriken i Åhus och är anpassad för miljöer som ställer högsta krav på estetik, kvalitet och ljus..

Fogg Design Stefan Borselius


Ateljé Lyktan är ett traditionsrikt belysningsföretag, som utvecklar, tillverkar och marknadsför belysningsarmaturer för både ute- och inomhusbruk, med svensk design för offentlig miljö och kvalitetsmedvetna konsumenter. Ateljé Lyktans vision är att med innovativa lösningar, fulländad design och modern teknik leverera produkter som kunderna lärt sig att förknippa med företaget genom åren. Ateljé Lyktan grundades 1934 och har sitt säte i skånska Åhus. Omsättningen är ca 130 MSEK och antalet anställda uppgår till ca 100. Sedan 1974 är Ateljé Lyktan en del av Fagerhults-koncernen vars omsättning är ca 2400 MSEK. Koncernen är noterad på OMX Nordiska Börs i Stockholm, Mid Cap.

Atelje Lyktan
Ateljé Lyktan. SE-296 81 Åhus, Sweden
Tel (0)44 28 98 00. Fax (0)44-28 98 38
Besöksadress: Fyrvaktaregatan 7, 296 35 Åhus
info@atelje-lyktan.se