Atelje Lyktan

Stockholm Furniture Fair

ateljé Lyktan presenterar Bud + Buddy

Förpackad och klar! Det kan knappast bli mer avskalat än så här, utan att för den skull göra avkall på form och funktion. När ateljé Lyktan och Stefan Borselius skapade BUD och BUDDY gjorde de ett djärvt och miljömässigt ställningstagande; emballaget är armaturen.

Istället för att avlägsna och förkasta frigoliten när varan packas upp, har ateljé Lyktan och designer Stefan Borselius tagit fram en armatur i värmebeständig, stöttålig och varaktig cellplast som faktiskt utgör själva produkten. Genom sin speciella egenskap släpper cellplasten igenom ett behagligt ljus, samtidigt som ljuset reflekteras i materialet. ”Den rena raka formen med sina distinkta hörn gör BUD till en modern formstark belysningsarmatur som väl passar det arkitektoniska rummet och moderna hem”, säger Stefan Borselius.BUD är avsedd för energilampor, måtten är 25x25 cm och armaturen är öppen i botten. BUDDY är en knappt 100 cm lång lysrörsarmatur med ett pappersraster som bländskydd istället för den traditionella plåten.


Ateljé Lyktan är ett traditionsrikt belysningsföretag, som utvecklar, tillverkar och marknadsför belysningsarmaturer för både ute- och inomhusbruk, med svensk design för offentlig miljö och kvalitetsmedvetna konsumenter. Ateljé Lyktan grundades 1934 och har sitt säte i skånska Åhus. Omsättningen är ca 140 MSEK och antalet anställda uppgår till ca 100. Sedan 1974 är Ateljé Lyktan en del av Fagerhults-koncernen vars omsättning är ca 2400 MSEK. Koncernen är noterad på OMX Nordiska Börs i Stockholm, Mid Cap.

Atelje Lyktan
Ateljé Lyktan. SE-296 81 Åhus, Sweden
Tel (0)44 28 98 00. Fax (0)44-28 98 38
Besöksadress: Fyrvaktaregatan 7, 296 35 Åhus
info@atelje-lyktan.se