Atelje Lyktan

Ateljé Lyktan med tillverkning i skånska Åhus
utökar familjen Fovea.


Sedan 1934 har Ateljé Lyktan producerat belysning med fokus på offentlig miljö och kräsna konsumenter. Nu är tiden mogen för en breddning av sortimentet pendlade armaturer.

Fovea Fatboy är en tekniskt flexibel armatur formgiven av Tommy Govén. Materialvalet är silvergrå lackerad aluminium och ett avancerat bländskydd i microprismatiskt akrylglas. Beroende på miljö och användningsområde går Fovea Fatboy att bestycka med olika energibesparande och individanpassade lösningar. Tack vare sitt breda uppljus är armaturen även lämplig vid låga takhöjder utan att takluminansen blir störande. Fovea Fatboy klarar naturligtvis gällande belysningskrav och produceras i den svenska fabriken i Åhus.
Atelje Lyktan
Ateljé Lyktan är ett traditionsrikt belysningsföretag, som utvecklar, tillverkar och marknadsför belysningsarmaturer för både ute- och inomhusbruk, med svensk design för offentlig miljö och kvalitetsmedvetna konsumenter. Ateljé Lyktans vision är att med innovativa lösningar, fulländad design och modern teknik leverera produkter som kunderna lärt sig att förknippa med företaget genom åren. Ateljé Lyktan grundades 1934 och har sitt säte i skånska Åhus. Omsättningen är ca 130 MSEK och antalet anställda uppgår till ca 100. Sedan 1974 är Ateljé Lyktan en del av Fagerhults-koncernen vars omsättning är ca 2400 MSEK. Koncernen är noterad på OMX Nordiska Börs i Stockholm, Mid Cap.


Atelje Lyktan
Ateljé Lyktan. SE-296 81 Åhus, Sweden
Tel (0)44 28 98 00. Fax (0)44-28 98 38
Besöksadress: Fyrvaktaregatan 7, 296 35 Åhus
info@atelje-lyktan.se