”Madras” nya verk i glas.
Vernissage lördag 30 jan 2010, kl 13 – 16.

Vi presenterar med vernissage 30 januari 2010, vår tredje separatutställning med ett av de stora namnen inom Svenskt glasformgivning – Ann Wåhlström.

Med denna specialutställning, gjord i Seattle, USA, positionerar hon sig ytterligare med ett arbete som är tekniskt avancerat och i sin formgivning fulländat. Det är som att betrakta ett lysande transparent abstrakt måleri i frusen form. Allt sedan Ann Wåhlström började uttrycka sig i glas i början av 80-talet, har hon konsekvent haft ett ”igenkännande” i sina arbeten med ett eget färg och formuttryck.

Hon reducerar, skalar av, men vågar samtidigt tillföra, fast i ny form - som med ett nytt öga.
2008/2009 blev Ann Wåhlström mycket omskriven för sin fantastiska glas-scenografi till föreställningen ”Different Trains” på Judiska Teatern Stockholm.

”I utställningen ”Madras” visar jag glasobjekt med mönsterbilder i starka färger och det är en fortsättning på ett tema som jag återkommit till de senaste åren. Mönstret i glaset får med den teknik jag valt en akvarellkänsla som jag uppskattar mycket – man kan styra processen en del men inte helt! Mina former är klassiska men får en organisk känsla med de mönster som ”flyter” i glasmassan. Jag har återvänt till USA för att skapa denna utställning och har samarbetat med Museum of Glass i Tacoma och Benjamin Moore Studio i Seattle”.

Ann Wåhlström

Utställningen varar t.o.m. söndag 28 februari 2010.
Öppettider: onsd – fred, 12 – 18.
lörd – sönd, 12 – 16.


Kontakta oss gärna för mer info
Rikard Persson/Tom Mårtenson
Galleri Mårtenson & Persson, Karlavägen 20, 11431 Stockholm.
+46 709 36 00 70 / +46 8 660 68 02
info@gallerimartenson-persson.se / www.gallerimartenson-persson.se

www.annwahlstrom.com